01.jpg

Ciència i tecnologia

Central tèrmica de cicle combinat del Besòs

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d' ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:     
La visita consta d’una part teòrica, que es fa a l’aula, on se’ls expliquen les característiques de la central  i a continuació es fa una visita guiada per les instal·lacions amb explicació mitjançant audioguia. L’activitat finalitza de nou a l’aula amb una posada en comú.

De la cèl·lula a l'ADN

 
A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d’ESO i batxillerat.
 
Descripció:
En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament. Es realitzaran diferents activitats al voltant d’aquesta premissa i així per exemple, els alumnes tindran la oportunitat de fer un experiment molt senzill però molt interessant, per tal d'elaborar hipòtesis i visualitzar a simple vista, del nostre propi material genètic.

Divertim-nos amb les matemàtiques

 
A qui s'adreça:
Alumnes d’educació primària.
 
Descripció:
L’activitat és una combinació del taller de geometria Juguem amb el tangram amb el taller de càlcul Fes càlculs; primer se’n fa un i després l’altre.

Fes càlculs

 
A qui s'adreça:
Alumnes d’educació primària.
 
Descripció:
El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.

Coneix el funcionament dels Ferrocarrils des de dins

A qui s'adreça:
Alumnes d’ESO, batxillerat i formació professional.

Descripció:
Activitat guiada al Centre de Comandament Integrat (CCI) I al Centre Operatiu de Rubí (COR), ubicats a Rubí

Dibuixant al Museu de l'Institut Català de Paleontologia

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.

Descripció:
Aquesta activitat consisteix en donar una base de dibuix i una visió d'aquest com a mitjà de comunicació i d'aprenentatge sobre el nostre entorn, en aquest cas viure el museu a través del dibuix, aprenent sobre paleoil·lustració.

Fem més matemàtiques a Sabadell

A qui s'adreça:
Alumnes de segon d’ESO.

Descripció:
La Fundació Bosch i Cardellach, amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat de secundària el gust i l’interès per les matemàtiques, convoca un concurs adreçat als nois i noies de segon curs d’ensenyament secundari obligatori de centres de Sabadell.

Introducció a la il·lustració científica

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.

Descripció:
L'activitat apropa l'alumnat a la il·lustració científica, explicant què és i per a què serveix. Explicarem què és la paleoil·lustració, relacionada amb el Museu de Paleontologia, i practicarem una tècnica tradicional en aquesta disciplina, el puntillisme.