PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Literatura

Seguint el fil

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle superior d'educació primària.

Descripció:
Un escriptor/a de Sabadell o relacionat amb la ciutat, comença una narració que es publica a Internet i els grups d'alumnes participants de cada classe, van continuant la història durant els tres trimestres del curs com a grup, organitzats seqüencialment. En el curs actual, l'autor que col·labora amb l'activitat és l'escriptor i dinamitzador lingüístic David Vila i Ros.

L'escriptor dóna orientacions als alumnes i al professorat sobre la forma d'escriure, els personatges, el ritme, l'estructura, el títols, etc.  Finalment, queden construïdes tres o quatre històries (Fils) diferents amb l’activitat col·laborativa de tots el grups.

Els alumnes il·lustren la narració amb els seus dibuixos, relacionats amb el capítol que han elaborat o els seus protagonistes.
Durant el tercer trimestre, tots els grups classe participen d’una trobada amb l’autor i la resta de grups que han creat el mateix Fil o història. És el moment de compartir, preguntar, aclarir i aprendre sobre l’activitat i la professió d’escriure.
A mida que es van construint els capítols, es van configurant els Fils que es poden visualitzar en un blog de la Regidoria d'Educació, on tant el mestre com els alumnes i l'autor/a, hi participen activament.

Objectius:
- Desvetllar la imaginació de l'alumnat per a la creació literària.
- Motivar lúdicament els nois i les noies per a la gran aventura d'escriure.
- Fer un treball cooperatiu amb diferents centres, compartint una mateixa història.

Competències bàsiques:
- Competència artística i cultural
- Competència comunicativa lingüística i audiovisual
- Competència d'aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: treball a l'aula d'octubre a maig. Acte decloenda amb l'escriptor: mes de juny.
Lloc de realització: als centres educatius
Cost: gratuït
Observacions: es convocarà una reunió inicial prevista a l'octubre amb el professorat dels centres educatius inscrits per elaborar conjuntament la distribució dels diferents capítols. Al final es fa un acte de cloenda dels diferents Fils amb tots els participants i l'escriptor/a.
Indicacions als mestres: en la reunió inicial es donaran pautes i instruccions als centres participants sobre la forma de treballar per crear criteris comuns que donin coherència a la globalidad.

Inscripció:

Informació:
Regidoria d'Educació, C. Blasco de Garay, 19
Telèfon: 93 745 33 00
Persona de contacte: Pilar Montiel
Correu electrònic: ciutatiescola@ajsabadell.cat

Organització:
Regidoria d'Educació

ImprimeixCorreu-e