09 historia 5.jpg

Paleontologia

Cabres petites i conills gegants

A qui s'adreça:
Alumnes de batxillerat i formació professional.

Descripció:
A partir del treball amb rèpliques de cranis i motllos, mirarem d’entendre fenòmens curiosos de l’evolució, com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural.

El món dels fòssils: què fan els paleontòlegs?

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.

Descripció:
A partir de la visita a les sales i al taller de laboratori i el treball amb fòssils a l’aula, es vol introduir l’alumnat en el divers món dels fòssils.

Fes servir el cap!

A qui s'adreça:
Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i a partir de la utilització de rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.

Històries de ratolins

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.

Descripció:
A partir del conte sobre un petit hàmster que demana a la seva àvia que li expliqui com eren els seus avantpassats, mirarem d’entendre el concepte d’evolució i la diversitat de micromamífers. Activitat adequada per persones amb dificultats visuals.

Com vivien els dinosaures dels Pirineus?

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació infantil i educació primària.

Descripció:
Descobriment de la biologia dels dinosaures i aproximació a la classificació dels dinosaures fòssils trobats a Catalunya mitjançant l'ús de claus dicotòmiques senzilles.

El Titanosaure i els seus amics

A qui s'adreça: 
Alumnes d'educació infantil: P2, P3 i P4.
 
Descripció:
Activitat on coneixerem el Titanosaure i d'altres espècies que van conviure amb ell. Tot això amb dinàmiques molt divertides on els nens en són els protagonistes. 

Gairebé humans! Els primats antropomorfs

A qui s'adreça:
Alumnes de segon cicle d'ESO, batxillerat i formació professional.

Descripció:
Primer de tot coneixerem alguns primats antropomorfs del nostre museu i a partir de l'estudi de diferents primats fòssils, mirarem d'entendre el procés evolutiu que ha portat cap a l'aparició de la postura dreta en la nostra espècie.

L'evolució dels vertebrats

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.

Descripció:
Mitjançant el treball amb rèpliques de fòssil i làmines, treballarem la classificació dels animals; reconeixerem algunes parts del nostre cos i les compararem amb les d'altres vertebrats.