PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

160 infants i adolescents participen als casals i tallers inclosos al dispositiu d’alimentació infantil d’aquest estiu

tallerestiuEls casals organitzats aquest mes d’agost a la ciutat dins el dispositiu d’alimentació infantil de l’estiu reben aquestes setmanes un total de 160 infants i adolescents de diferents barris. Es tracta de 6 casals i tallers que, a més de diferents activitats, inclouen servei de menjador. Tres s’adrecen a infants d’entre 3 i 12 anys i sumen 80 places. Els altres tres, també amb 80 assistents, són per a adolescents d’entre 12 i 16 anys.

Avui l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, han visitat els tallers per a adolescents que s’estan portant a terme a l’Institut Jonqueres de la Plana del Pintor i a l’Escola Alcalde Marcet de Can Puiggener. Aquests dos casals estan finançats íntegrament per l’Ajuntament, amb una aportació superior als 19.100€. Tant aquests dos casals com el que s’està fent al centre cívic de la Creu de Barberà -a càrrec de la Ludoteca Margarita Bedós amb la col·laboració i subvenció de Fundació Probitas--, són tallers que ofereixen als participants propostes de lleure i formació, centrant-se sobre tot en els hàbits d’alimentació saludable i incloent-hi el dinar de migdia.

Maties Serracant ha assenyalat que ”l’Ajuntament no s’atura a l’agost i continua atenent les necessitats de la ciutat durant aquests dies, com ara els tallers i casals que integren i complementen el dispositiu desplegat a l’estiu per garantir l’alimentació de tots els infants i adolescents de la nostra ciutat”.

D’altra banda, Gabriel Fernàndez ha explicat que ”des del 2015 venim articulant i garantint accions de resposta directa i de prevenció, en col·laboració amb entitats que treballen a la ciutat, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i l’exclusió allà on fan més mal, com és entre els nostres infants i adolescents, col·lectius especialment vulnerables i prioritzats al Pla Estratègic d’Acció Social”.

Dels tres casals per a infants de fins a 12 anys que aquestes setmanes s’estan fent a la ciutat, dos els organitza la Fundació Pere Tarrés i estan ubicats a les escoles públiques Calvet d’Estrella i Espronceda. El tercer l’organitza l’entitat de lleure Ludoteca Margarita Bedós a la seu del barri de les Termes, en col·laboració amb la Fundació Probitas, que en subvenciona la gestió i el servei. En tots els casos, els infants i adolescents que estan participant als casals i tallers han estat proposats pels Serveis Socials Bàsics municipals.

Dispositiu especial

tallerestiu2Els sis casals formen part del dispositiu especial activat a Sabadell per garantir l’alimentació infantil durant les vacances escolars. El conjunt d’accions, impulsades per l’Ajuntament, comptant amb la col·laboració i implicació del Rebost Solidari i diverses entitats, ha inclòs, a banda dels casals, un reforç de la distribució de lots d’aliments bàsics entre les famílies més vulnerables i el lliurament de targetes prepagament per a producte fresc.

En total, el dispositiu arriba a 919 menors, 89 infants més que l'any passat. Les tres accions previstes dins el sistema de garantia alimentària compten amb una aportació municipal de més de 93.600 euros, als quals cal afegir l’aportació d’altres institucions i entitats en l’articulació i gestió de les diferents mesures. Les accions que formen part del dispositiu són complementàries – la qual cosa vol dir que els beneficiaris poden ser receptors de més d’una modalitat de suport--.

Hi Col·laboren Creu Roja, Associació Antoni Estruch, l’Associació Bona Llavor Diaconia, l’Associació d'Aturats de Sabadell, el Mercat Central, l’Obra Social la Caixa, Probitas, la Fundació Pere Tarrés i la Ludoteca Margarita Bedós.