PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell estalvia més de 55 mil euros gràcies a la disminució del consum municipal d’aigua

L’Ajuntament de Sabadell ha reduït el consum d’aigua municipal en 28.221 m3 durant el primer semestre de 2017, cosa que representa un estalvi del 12,1% respecte al primer semestre del 2016. L’estalvi s’ha traduït en una disminució de 55.676 euros de la factura de l’aigua.

La reducció ha estat possible gràcies a les mesures d’eficàcia i eficiència en l’ús de l’aigua als centres i espais públics de la ciutat, així com la conscienciació de les persones usuàries.

Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, ha afirmat que “treballem per gestionar amb responsabilitat un bé escàs com l’aigua, i un exemple d’això és el canvi substancial que s’ha portat a terme amb les obres de la Bassa o les millores que s’han fet al llac del parc de Catalunya”.

A aquest estalvi s’hi suma que l’ús d’aigua no potable per al reg d’un elevat nombre d’espais verds de la ciutat i per a la neteja de carrers comporta un estalvi en el subministrament d’aigua potable en l’ús públic entorn dels 80.000 m3/any

Una altra de les mesures que es fan per incrementar l'estalvi d'aigua és la telegestió del reg, gràcies a la qual, per mitjà d’uns equips que es comuniquen per telefonia mòbil i radiofreqüència amb un servidor central, s’ajusten els temps de reg necessaris en funció de la climatologia real .

La instal·lació de tot aquest sistema ja ha arribat a pràcticament tots els espais verds amb reg de la ciutat i ha significat una inversió els darrers anys de 418.719 euros, amb el 28,65% de finançament municipal i la resta a càrrec de Fons Estatals i de la Diputació de Barcelona.

En aquest sentit, el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, explica que “continuem treballant per incorporar mecanismes d’estalvi d’aigua als edificis i a la via pública, a més de conscienciar els treballadors i treballadores municipals, amb l’objectiu de reduir-ne el consum. Les dades demostren que els esforços que fem donen bon resultats.