PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Agents Rurals: conèixer ens ajuda a prevenir

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació primària.
 
Descripció:
Es pot triar entre tres xerrades impartides per un membre del Cos d' Agents Rurals:

  • Conèixer ens ajuda a prevenir
  • La guineu i l’òliba
  • El millor insecticida natural
Conèixer ens ajuda a prevenir:
Cada vegada més persones gaudim de la natura i ens engresquem a passar les nostres estones de lleure al bosc, ja sigui passejant, anant en bicicleta, caçant, acampant... Tot això té uns efectes sobre el medi natural, ja que aquest rep cada cop una pressió més important. Alguns d’aquests efectes no són gens desitjables, com és el cas de l’erosió del terreny, la contaminació, els incendis forestals... Amb aquesta activitat agents rurals, que vetllen per la protecció d’aquest medi natural  i s’encarreguen d’inspeccionar i vigilar les diverses activitats que s’hi fan a fi de preservar-lo, ens donaran coneixements de la nostra fauna i informació pràctica  per conèixer els riscos als quals estem sotmesos i com hem de comportar-nos davant d’aquests riscos.
 
La guineu
Quan passegem per la natura qui no s’ha preguntat, quins animals hi poden viure aquí? Amb aquesta xerrada coneixerem una de les espècies més comunes al nostre territori, la guineu. Ens servirà per conèixer curiositats de la seva vida, esbrinarem quins són els sentits més importants en el seu dia a dia, descobrirem per on i quan es mou, sabrem que li agrada menjar i podrem reconèixer alguns dels seus rastres.
 
L’òliba 
Quin és aquest soroll que se sent durant les nits fredes de l’hivern a prop de les masies?  Es tracta d’un dels inquil·lins més desconeguts de la fauna autòctona de Catalunya… l’òliba.
Anys enrere aquest rapinyaire nocturn estava considerat un animal de mal auguri, però és certa la seva reputació? Amb aquesta xerrada sabrem  com i on viu, de què s’alimenta i moltes més curiositats que ens farà entendre el valor ecològic d’aquesta espècie i també la importància per a les persones de la seva presència al nostre territori. 
 
 

Objectius:
-Conèixer i valorar la importància del nostre medi natural, així com les diferents activitats que s'hi duen a terme (tradicionals, lleure, vigilància, etc.). 
-Prendre consciència dels riscos que poden comportar aquestes activitats dins del medi natural. 
-Sensibilitzar sobre quins són els comportaments més adients dins un espai natural i generar actituds adreçades a preservar el medi natural. 
-Saber qui són els agents rurals i quines tasques desenvolupen. 

Competències bàsiques:
- Competència coneixement i la interacció amb el món físic
 
Desenvolupament:
Durada: entre hora i hora i mitja.
Nombre d'alumnes per sessió: grup classe
Lloc de realització: al mateix centre educatiu 

Inscripció:
Mitjançant web                        

Informació: 
Persona de contacte: Pedro, (Agent Rural 1513)
Correu electrònic: carvallesoc.dmah@gencat.cat
Telèfon: 935617000
 
Organització:
Cos d’Agents Rurals (Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Medi Natural) - Generalitat de Catalunya