PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Oficis

La fusta i l'ofici dels fusters

A qui s'adreça:
Alumnes del cicle superior d'educació primària.

Descripció:
L'activitat promou l'apropament al món de la fusta de la ma del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i de l'alumnat i del professorat del Departament de fusta i moble de l'Institut Escola Industrial de Sabadell.

A través d'aquesta activitat d'aprenentatge i servei es pretén que l'alumnat de primària pugui conèixer la fusta i els seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica, fins als mobles que utilitzem cada dia.

L'activitat s'emmarca dins la III Setmana de la Fusta de Catalunya que es celebrarà del 16 al 22 d'octubre de 2017. Consta de diverses accions per tal que l'alumnat conegui aquesta professió i construeixi un joc de dòmino que s'emportaran a la escola, fet per ells, que els quedarà com a record de l'experiència viscuda. La seqüència és la següent:

  1. L'origen de la fusta: introducció i visualització d'un vídeo amb l'explicació del procés, des del bosc fins a l'elaboració dels productes finals, que ajudarà els alumnes a descobrir aquesta professió.
  2. Disseny: els alumnes acompanyats per un professor de l’Institut Escola Industrial, dibuixaran una peça de dòmino utilitzant un programa de disseny assistit per ordinador (CAD 3D).
  3. Tallat de la fusta: a través d’una màquina de control numèric observaran com s'utilitza la tecnologia pel tall de les peces.
  4. Polit de les peces: pràctica manual on els alumnes de primària acompanyats de l'alumnat i del professorat de l'Institut Escola Industrial realitzaran el polit de les peces de dòmino que s'emportaran a l'escola.

Objectius:
- Apropar-se a l'ofici de fuster i entendre el procés de com s'arriba de la matèria primera a l'elaboració dels mobles i dels productes de fusta.
- Comprendre l'ús de la tecnologia en l'ofici de fuster.
- Participar activament en la construcció d'una peça de fusta, en aquest cas d'un joc de dòmino.
- Col·laborar i treballar en equip per l'assoliment d'una fita comú.

Competències bàsiques:
- Competència del tractament de la informació i competència digital
- Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic
- Competència d’autonomia i iniciativa personal

Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: dilluns dia 16 i dimecres dia 18 d'octubre, de 9,30 a 12 h
Durada:  2 hores i mitja
Nombre d'alumnes: grup classe
Lloc de realització: tallers de Fusteria de l'Institut Escola Industrial, c. de Calderón, 56
Cost: gratuït
Observacions: la inscripció és per a dos grups classe, doncs cada classe construeix la meitat de les peces. Cada grup classe realitzarà l'activitat un dia diferent que es concretarà amb l'escola, doncs no és possible atendre més alumnes simultàniament: ni per espais, ni per maquinària, ni per l'organització de l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mig de Fusteria de l'Institut Escola Industrial que col·laboraran i ajudaran als alumnes de primària en la realització de les diferents tasques al taller.

Inscripció:

Informació:
Institut Escola Industrial
Telèfon: 93 725 87 44
Persona de contacte: Jordi Juvé
Correu electrònic: jjuve@xtec.cat
Consulta Web

Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca
Telèfon: 663 023 503
Persona de contacte: Katia Botta
Correu electrònic: katia@serretmoblesamida.com
Consulta Web

Organització:
Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i Institut Escola Industrial de Sabadell

ImprimeixCorreu-e