09 historia 5.jpg

Època contemporània

Coneixent els jardinets de la Caixa

 
A qui s'adreça:
Alumnes d’educació primària.
 
Descripció:
L’activitat consisteix en una gimcana pel Jardí de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Consistirà en buscar noms científics d’arbres o plantes concretes, buscar escultures al jardí, conèixer quins ocells hi habiten, comptar quantes files té l’amfiteatre, dibuixar un arbre i apuntar les seves característiques, donar especial èmfasi en els senyals indicatius del jardí, etc.

El safareig de la Font Nova

 

A qui s'adreça:

Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

 

Descripció:

Quan les cases no tenien aigua corrent, la bugada es feia als safareigs públics. Les obreres i les minyones anaven amb els seus coves a rentar la roba: cantaven, discutien i sobretot "feien safareig".

Es ven piano

A qui s'adreça:
Alumnes de cicle mitjà i superior de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

Descripció:
L’obra Es ven piano està contextualitzada al primer quart del segle XX. Es desenvolupa a la casa fàbrica Turull i està protagonitzada per quatre membres de la família, on es va teixint una història presentada des de quatre punts de vista diferents

Explora el Modernisme

A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària i 1r cicle d'ESO.

Descripció:
En aquesta activitat es visita l'interior de la Seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i també l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell). Els continguts d’aquesta visita es complementen, en aquest cas, amb un taller on es treballa o bé un vitrall o bé un mosaic, és a dir, dos dels elements més utilitzats pels modernistes per a fer els seus edificis i les seves decoracions.

Cric-crec, el teler

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació infantil i cicle inicial de primària.

Descripció:
Activitat per fer a l'escola. Es desenvolupa en diversos estadis cadascun dels quals està relacionat amb una activitat pràctica.

El vapor Buxeda Vell: del vapor a l'electricitat

 

A qui s'adreça:

Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

 

Descripció:

Del que va ser un gran vapor industrial de la família Buxeda, n'ha quedat la casa de la màquina de vapor i les seves dependències més properes: el soterrani, el taller...

Espais i símbols de poder. República i franquisme

 

A qui s'adreça:

Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.

 

Descripció:

Recorregut pel centre de la ciutat amb parades en espais (carrers, monuments, el campanar de Sant Fèlix...) als que hi ha associats fets relacionats amb la guerra civil i la repressió franquista posterior.

Fem vitralls modernistes

     
 
A qui s'adreça:
Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.
 
Descripció:
Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals.